Литургия  11 грудня 2016 року, у Неділю 25-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Свято-Духівському кафедральному соборі міста Херсона. 
  Архимандрит Иаков игумен нашої обителі, також прийняв участь  з цієї нагоди.


За богослужінням молилося духовенство з різних єпархій Української Православної Церкви та численна херсонська паства.

Цього року виповнилося 180 років з дня освячення херсонського Свято-Духівського собору. Литургия Він був закладений у 1804 році та побудований поблизу міського ринку – привозу, тому став називатися ще «привозною церквою». Північний приділ на честь сщмчч. Херсонеських і південний приділ на честь Архістратига Михаїла були освячені в січні 1836 року, а головний Свято-Духівський престол – 16 серпня 1836 року архієпископом Херсонським і Таврійським Гавриїлом (Розановим).


  Його Блаженству співслужили митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, митрополит Горлівський і Словянський Митрофан, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, єпископ Новокаховський і Генічеський Філарет, єпископ Арцизький Віктор, а також духовенство Херсонської та інших єпархій УПЦ. Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до херсонської пастви зі словом проповіді. За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні. Під час Літургії Блаженніший владика звершив священицьку хіротонію архідиякона Веніаміна (Величка). З нагоди 20-річчя архієрейської хіротонії, Предстоятель Української Православної Церкви нагородив митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна орденом святого апостола Іоанна Богослова.

Литургия Литургия Литургия Литургия Литургия Литургия Литургия Литургия Литургия Литургия Литургия Литургия Литургия Литургия Литургия Литургия Литургия  






















Литургия Литургия Литургия Литургия  






Литургия







За матеріалами сайту: "news.church.ua"